Over ons

Ishi - All Inn Traditional

is de eerste volledig op 3D gerichte handboogvereniging van Nederland. Het is een jonge vereniging, opgericht in 2009. 
De vereniging is ontstaan uit een groep schutters die regelmatig 3D-wedstrijden schiet bij All Inn Traditional in Schijf. We zijn ook thuis op het terein van All Inn Traditional.

We schieten op vrijdag van 18 tot 21 uur en zaterdag van 10 tot 16 uur op het terrein van All Inn Traditional. Op het terrein kunnen we tot ongeveer 75 meter schieten en hebben we de beschikking over een vast 3D parcours. Tevens hebben we iedere eerste zondag van de maand "Lazy Sunday" van 10.00 tot 14.00 uur.  

Heb je zin om met andere 3D schutters te trainen, ben je het beu in de vereniging een buitenbeentje te zijn met je instinctieve boog? Zoek je een gezellige vereniging om 3D te schieten?
Kom eens kijken! Neem wel even contact op met iemand van het bestuur, anders loop je het risico voor niets te komen als er b.v. een wedstrijd is.

 

Foto's

 

Handige links

Hier onder enige nuttige links naar andere sites.

Winkels
All Inn Traditional

Bond
Nederlandse Handboog Bond  

 

 

Het bestuur

Het bestuur bestaat uit de volgende personen:

Voorzitter

SandraVanRavenstein
Sandra van Ravenstein

 

Penningmeester

LeoBroos
Leo Broos

LeoBroos@Ziggo.nl

Secretaris

Website Erik

Erik van den Boomen

emvdboomen@hotmail.com

 

2e Secretaris

Website Kees

Kees Diependaal

Keskuh@home.nl

 

Vice-voorzitter

 

Perry bestuur

Perry van Ravenstein

3D Sport

Het 3D-handboogschieten is een vorm van de handboogsport waarbij de jacht met pijl en boog gesimuleerd wordt. Er wordt dus niet op echte of levende dieren geschoten. De doelen zijn niet plat (papier) maar in 3D, vandaar de naam.

De Sport

De wedstrijden worden buiten gehouden en vinden meestal plaats in een bos of half-open gebied.  De doelen waar op geschoten wordt zijn namaakdieren van kunststof. Dat kan variëren van een ratje, hert tot een grizzlybeer. 
De organisatie van de wedstrijd zet een aantal doelen uit. Voor ieder doel  staan een aantal paaltjes in de grond, geel voor aspiranten, blauw voor instictieve schutters. Deze doelen worden aan de hand van veiligheidsregels zo uitgezet dat er geen gevaar is dat een pijl die het doel mist iemand kan raken. Elke schutter wordt ingedeeld in een groep van maximaal 6 personen en met deze groep blijf je heel de dag bij elkaar. De groepen wandelen naar een doel en elke schutter schiet om de beurt. Daarna worden de punten geteld, de pijlen uit het doel getrokken en loopt men door naar het volgende doel. Een 3D-wedstrijd schieten betekent dat je een hele dag in de natuur doorbrengt met wandelen en handboogschieten. Veruit de meeste 3D-schutters zijn ook echte natuurliefhebbers en laten het bos net zo achter als ze het gevonden hebben.

Veiligheid

Zoals bij elke schietsport staat veiligheid voorop. Er schiet slechts één schutter tegelijk en iedereen moet zich achter deze schutter bevinden. Buiten de banen is schieten verboden. Doelen worden met door de NHB voorgeschreven veiligheidsmarges uitgezet. Deelnemers en toeschouwers volgen aangegeven paden. Er zijn dan ook zo goed als nooit onveilige situaties.

Nederlandse Handboog Bond

Sinds enige jaren worden de wedstrijden onder auspiciën van de NHB gehouden. Er is al jaren ook een Nederlands kampioenschap.